Onkologisk Hudvård

Onkologisk hudvård

SENSITIVE SKIN är helt fritt från potentiellt irriterande ingredienser som doftallergener och färgämnen. Det är därför också lämpligt som onkologisk hudvård. Efter kemoterapi är huden speciellt känslig och behöver lågirriterande, lugnande hudvård som stärker hudbarriären för att vara optimalt skyddad från effekterna av terapin.


Har din hud förändrats efter kemoterapi?


Kemoterapi kan ha effekter på huden. Torr, känslig hud samt klåda och rodnad eller till och med utslag är inte ovanligt efter kemoterapi. Nu är det särskilt viktigt att lindra huden och att regelbundet förse den med fukt. Vår nya SENSITIVE SKIN-serie med sitt nya aktiva ingredienskoncept är också lämplig för hudvård under och efter kemoterapi och ger din hud allt du behöver.


Låt oss presentera våra favoritprodukter.


Nytt koncept för aktiv ingrediens


Efter kemoterapi behöver huden särskild vård för att inte irritera hudbarriären, utan för att den ska kunna återhämta sig optimalt från effekterna av behandlingen. Alla produkter i serien är helt fria från potentiellt irriterande ingredienser som doftallergener och färgämnen. De är därför också lämpliga som onkologisk hudvård. Den nya SENSITIVE SKIN-serien består av åtta formuleringar som kan användas specifikt för stressad hud efter kemoterapi. Det nya konceptet för aktiva ingredienser är baserat på toppmoderna aktiva ingredienser som stärker hudbarriären och lugnar hudirritationer. SENSITIVE SKIN serien är helt fri från potentiellt irriterande ingredienser som doftallergener och färgämnen. I dermatologiska tester bedömdes kompatibiliteten för alla produkter som mycket bra.


Skin Defense Complex+ & Japansk Ormrot Extrakt


SENSITIVE SKIN innehåller Skin Defense Complex +, ett aktivt ingredienskomplex av vinbärsfröolja, ballongvin och solrossextrakt, som regenererar hudens barriärfunktion och dämpar inflammatoriska processer. Dessutom används ett barriärförstärkande extrakt från japansk ormrot som är speciellt utvecklat för neurodermitisk hud. RSC-neutralisator är effektiv mot rodnad och telangiektasi. Bevisade antiinflammatoriska aktiva ingredienser som vårt Sensitive Complex, allantoin, bisabolol, ringblomma samt ädla oljor och fuktgivare avrundar konceptet för aktiv ingrediens.


SENSITVE SKIN återställer balansen mellan stressad hud och ger den en underbart avslappnad hudkänsla.

Börja med en mild rengöringsrutin!


Soft Cleansing Mousse är ett pH-neutralt rengöringsskum med allantoin som lugnar irriterad hud och motverkar rodnad. Den luftiga, lätta strukturen är lätt att sprida och rengör känslig hud försiktigt utan att anstränga den i onödan. För en märkbart ren och behagligt slät hudkänsla!


Soft Soothing Tonic är speciellt utvecklad för känslig hud som är benägen för rodnad, och är den perfekta avslutningen på en grundlig ansiktsrengöring! Det alkohol-fria ansiktsvattnet med Sensitive Complex och allantoin lugnar hudirritationer redan under ansiktsrengöringen. Den milda formulan har också en hudrengörande, svalkande och underbart uppfriskande effekt.

Intense Calming Cream är en lugnande 24-timmarsvård som skyddar och tar hand om känslig hud under dagen och stöder dess regenerering under natten. Den mjuka formulan med Skin Defense Complex + stärker hudens naturliga skyddande barriär, medan α-Bisabolol och Allantoin lindrar obehagliga känslor av spänning och klåda och leder till en signifikant förbättring av hudens tillstånd.

Comfort Eye Care är en skonsam ögonvårdsemulsion som har utvecklats speciellt för det mycket känsliga ögonområdet. Den är baserad på en kombination av närande sheasmör, ISIS och Skin Defense Complex +, som stärker hudbarriären, har en regenererande effekt och gör huden mer motståndskraftig mot yttre irritationer.

Neuro Skin Balm ger särskilt intensiv vård för neurodermitisk hud, har en lugnande effekt och lindrar klåda. Mondogräsextrakt har visat sig stärka barriärfunktionen hos neurodermitisk hud. I kombination med Skin Defense Complex + regenereras huden, stabiliseras på lång sikt och inflammatoriska processer minskas.